text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

MDF plaat

32 producten gevonden

RET Interieur levert MDF plaatmateriaal in verschillende uitvoeringen, afmetingen en diktes van gerenommeerde merken. De MDF platen zijn een veelgebruikt materiaal in de interieurbouw. De toepassingen van een MDF plaat zijn er in overvloed. Denk aan inbouwkasten, scheidingswanden, meubels en keukenblokken. Maar, zoals gezegd, de toepassingen zijn eindeloos.

Wat is MDF?

De betekenis van MDF is ‘medium density fibreboard’. Het MDF materiaal bestaat uit houtvezels en kunsthars, die onder hoge druk tot een plaat zijn geperst. Het fijne aan MDF materiaal is dat het relatief eenvoudig en prettig te bewerken is voor de meest uiteenlopende interieurtoepassingen.

Soorten MDF plaat

De MDF plaat is bij RET Interieur leverbaar in verschillende soorten oftewel uitvoeringen. Elke uitvoering heeft zo zijn eigenschappen en is daarmee geschikt voor specifieke toepassingen. We zetten de verschillende uitvoeringen op een rijtje zodat je een goed overzicht krijgt van alle productsoorten:

MDF gekleurd

MDF gekleurd is een soort MDF waarbij tijdens het productieproces een (natuurlijke) kleurstof is toegevoegd. Het is dus géén MDF plaat met grondverf, maar een plaat die dóór-en-dóór gekleurd is. RET Interieur levert het gekleurde MDF van het gerenommeerde merk Valchromat. Met het gekleurde MDF van Valchromat krijgt ieder interieur project kleur!

MDF lakdraag

MDF lakdraag is een MDF plaat voorzien van een lakdraagfolie. Oftewel een MDF plaat die al is afgewerkt met een lakdragende folie. Dit bespaart de nodige tijd in de afwerking.

MDF vochtwerend

MDF vochtwerend is een speciaal soort MDF dat - zoals de naam al doet vermoeden- geschikt is voor interieurprojecten waar vochtwerendheid een eis is. Denk daarbij aan toepassingen in vochtige ruimtes zoals de badkamer, maar ook in de keuken. Bij een vochtwerende MDF plaat wordt de lijm gemaakt van een speciale watervaste lijmsoort.

MDF buig

MDF buig platen zijn aan de voorzijde voorzien van meerdere diepe groeven. Hierdoor kunnen de platen in golvende vormen gebogen worden, voor de meest bijzondere toepassingen.

MDF brandvertragend

MDF brandvertragend is geproduceerd met een speciale lijm met brandvertragende eigenschappen. Deze speciale plaat wordt doorgaans toegepast in ruimtes waar brandwerendheid getoetst wordt aan de hand van specifieke eisen. Denk hierbij aan ruimtes in scholen, kantoren en hotels.

MDF plaat diktes

De MDF plaat is leverbaar in verschillende diktes. De dikte van een MDF plaat bepaalt ook in grote mate de prijs van de MDF plaat. De dikte van een MDF plaat loopt in het algemeen uiteen van 3 millimeter tot 38 millimeter. Tussen deze uitersten liggen nog 15 verschillende MDF plaat diktes. De beoogde toepassing van de MDF plaat bepaalt ook welk gewicht MDF plaat het meest geschikt is voor het interieurproject. Het moge duidelijk zijn dat een MDF plaat gewicht wordt bepaald door de dikte en lengte van de MDF plaat.

MDF plaat afmetingen

Naast de dikte varieert ook de lengte qua mogelijkheden voor een MDF plaat. Deze varieert van 1220 tot en met 3050 millimeter. Welke maten van MDF platen geschikt is voor welk interieurproject, hangt uiteraard af van de beoogde toepassing. Naast de lengte en de dikte is ook de breedte MDF plaat bepalend. Zo kom je tot heel veel verschillende MDF plaat maten.

MDF op maat

De MDF platen zijn leverbaar in veel verschillende maten.Aangezien MDF ook goed te bewerken is maak je relatief eenvoudig een MDF plaat op maat. Wil je MDF op maat bestellen? Neem dan even contact op met de klantenservice en vraag naar de mogelijkheden.

MDF plaat kopen

Wil je een MDF plaat kopen? Bij RET Interieur kun je als interieur professional de MDF platen online bestellen. Zo’n MDF plaat bestellen doe je het snelst door een account aan te maken bij RET Interieur. Liever eerst een staal aanvragen? Ook dat kan gratis en vrijblijvend met een webaccount. Heb je nog vragen, dan verwijzen we je graag naar onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je met al je vragen over de MDF plaat.