text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

Gefineerd MDF

Gefineerd MDF is erg populair als decoratief plaatmateriaal binnen de interieur projectenmarkt. Bij RET Interieur vind je fineer MDF in verschillende soorten. Daarnaast zijn de gefineerde MDF platen in verschillende maten te verkrijgen. Gefineerd MDF geeft een natuurlijke uitstraling aan het plaatmateriaal en - afhankelijk van het fineer - een robuuste of warme uitstraling.

Wat is gefineerd MDF precies?

Bij MDF fineer is de basisplaat van MDF beplakt met een dun laagje ‘echt’ hout. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn. Gefineerde MDF platen hebben dus een hele natuurlijke houten look, terwijl de decoratieve plaat eigenlijk voor het overgrote deel bestaat uit MDF. Uiteraard bestaat MDF - afkorting van Medium-Density Fibreboard - ook uit hout, namelijk uit houtvezels die met behulp van een speciale hars bij elkaar worden gehouden en tot een compacte plaat worden geperst.

In die zin heeft MDF met fineer veel weg van een spaanplaat, met dat verschil dat de MDF plaat bestaat uit hele fijne houtvezels en daardoor kwalitatief beter en sterker is en beter te bewerken dan spaanplaat. Omdat de fineer aan de buitenkant van de plaat wordt gelijmd en afgewerkt, is het verschil tussen MDF gefineerd en gefineerd spaanplaat haast niet te zien.

Kenmerken gefineerd MDF

MDF is de basis van de gefineerde MDF platen. Bij MDF platen zijn bij het productieproces houtvezels met behulp van harsen heel dicht op elkaar geperst. Dit maakt dat een MDF plaat een mooie dichtheid heeft en niet alleen heel sterk is, maar ook goed te bewerken valt. MDF is perfect te bewerken en ook zagen, frezen, boren en schuren gaat heel eenvoudig. Wanneer MDF is voorzien van de laag fineer wordt het een iets ander verhaal. MDF gefineerd is namelijk echt natuurlijk materiaal en heeft daarom een bepaalde behandeling nodig. Fineer MDF moet altijd behandeld worden ter bescherming van het structuur oppervlak.

Soorten gefineerd MDF

In principe kan een MDF gefineerd worden met alle mogelijke soorten fineer die je wilt. Bij RET Interieur werken we met de gefineerde MDF platen van het gerenommeerde merk LOSAN. Hier vind je dus de MDF platen die al verwerkt zijn en klaar voor elk interieurproject. RET Interieur levert platen op basis van MDF met eiken fineer, beuken fineer en noten fineer in verschillende uitvoeringen. Wil je meer informatie over ons gefineerde MDF of wil je bijvoorbeeld weten wat de mogelijkheden zijn om gefineerd MDF op maat te krijgen? Kijk dan snel bij de veelgestelde vragen, of neem contact op met onze klantenservice!

MDF eiken fineer

Gefineerd eiken MDF is een hele populaire gefineerde MDF plaat. Niet heel verwonderlijk, als je bedenkt dat je met een interieur van eiken gefineerd MDF heel veel kanten op kan qua design. MDF met eiken fineer is eigenlijk overal toepasbaar in een interieur. Je kunt je geen situatie voorstellen waarin gefineerd MDF eiken niet tot zijn recht komt. Veel meubilair en bijvoorbeeld kastdeuren zijn gemaakt van MDF gefineerd eiken, maar ook in bijvoorbeeld de scheepsbouw is de MDF fineer eik een graag gebruikte vorm van fineer. De MDF platen van RET Interieur bestaan uit MDF gefineerd 2 zijden eiken en zijn leverbaar in verschillende soorten, zoals Europees eiken en Rustiek eiken. MDF gefineerd 2 zijden eiken houdt in dat beide kanten van de MDF eiken fineer plaat is voorzien van het eiken fineer.

MDF beuken fineer

De fineer van beuken zorgt voor een lichte en vrolijke kleur aan de gefineerde MDF platen. De beuken fineer platen geven dus een fraaie, natuurlijke en zachte uitstraling aan de interieur toepassing, die je voor ogen hebt met het MDF beuken fineer. De MDF platen met beuken fineer van RET Interieur zijn de hoogste kwaliteit. RET Interieur levert ook MDF platen met gestoomd beukenhout. MDF noten fineer Een andere variant in het gefineerd MDF van RET Interieur is voorzien van een noten fineer laag. Iets specifieker is dit decoratieve plaatmateriaal gemaakt van Amerikaans Noten Dosse. Dit is een iets donkerdere tint fineer en geeft daardoor een hele warme uitstraling aan een design.

Gefineerd MDF kopen bij RET Interieur

Ben je geïnteresseerd geraakt in het gefineerde MDF van RET Interieur? Maak dan snel een account aan. Op die manier krijg je inzicht in de prijzen van al onze beschikbare gefineerde MDF platen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de MDF eiken fineer prijs of de beschikbare afmetingen van de MDF beuken fineer? Op al die vragen krijg je antwoord wanneer je je aanmeldt bij RET Interieur. Op alle andere vragen krijg je antwoord als je kijkt bij de veel gestelde vragen. Uiteraard staat de klantenservice ook altijd voor je klaar om je te voorzien van de juiste informatie.