text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

HPL plaat

RET Interieur levert een uitgebreid assortiment HPL plaatmateriaal van de Europees gerenomeerde merken Kronospan en SKIN. High Pressure Laminate (HPL) is opgebouwd uit een aantal onder hoge druk samengeperste (papieren) lagen. Een HPL plaat voor interieurtoepassingen wordt geplakt op een basisplaat zoals bijvoorbeeld spaanplaat of MDF en is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, structuren en texturen. 

198 producten gevonden

De HPL plaat is al jarenlang een veelgebruikt materiaal in de interieurbouw. RET Interieur levert een uitgebreid assortiment HPL plaat voor interieurtoepassingen. De HPL platen die RET Interieur levert zijn van de gerenommeerde Europese merken Kronospan en SKIN. HPL platen voor interieur toepassingen zijn dun en worden geplakt op een basisplaat, zoals spaanplaat en MDF. Deze platen worden vervolgens gebruikt voor veel verschillende toepassingen in de interieurbranche. Denk daarbij aan interieurelementen als meubels, bureaubladen, kastenwanden en nog veel meer. 

Wat is HPL precies?

Het is natuurlijk handig om uit te leggen wat een HPL plaat precies is. HPL is een afkorting van High Pressure Laminate, oftewel: hoge druk laminaat. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het materiaal HPL uit enkele (papier)lagen die heel hard en stevig zijn samengeperst. Deze lagen worden doordrenkt met een vorm van (synthetisch) hars. Door deze materialen onder hoge druk en temperatuur samen te persen, komen de moleculen heel dicht op elkaar te zitten en ontstaat er een compacte en krachtige plaat: de HPL plaat. 

HPL plaat voor interieurbouw

Een HPL plaat specifiek gericht op de interieurbouw is  0,8 millimeter dik. De verschillende structuren worden diep in de papierlagen aangebracht, waardoor elk resultaat heel natuurlijk en levensecht oogt. De HPL plaat voor interieurbouw wordt altijd nog op een basisplaat geplakt. Afhankelijk van het budget en de toepassing krijg je dan HPL met MDF of een HPL met spaanplaat. De zijkanten van een HPL plaat dat op plaatmateriaal is geplakt worden vervolgens afgewerkt met een bijpassend kantenband

HPL werkblad

Naast de HPL plaat voor interieurtoepassingen levert RET Interieur ook kant en klare HPL werkbladen voor keukens: de Slim Line collectie van Kronospan. Dit zijn dunne geperste platen voorzien van de meest diverse decors en kleuren. De HPL werkbladen zijn kwalitatief sterk, stootvast en makkelijk te reinigen. Neem gerust een kijkje in het uitgebreide assortiment HPL plaat van RET Interieur!

Wat zijn HPL platen eigenschappen?

 

Nu je weet wat een HPL plaat is en hoe deze voor de interieurbouw gebruikt wordt, snap je waarschijnlijk ook wel waarom dit het populairste plaatmateriaal is voor verschillende interieurtoepassingen. Het productieproces waarbij de HPL plaat onder hoge druk wordt samengeperst zorgt er namelijk voor dat HPL beplating enkele belangrijke en handige eigenschappen heeft. We zetten hier de belangrijkste HPL eigenschappen voor je op een rijtje:

HPL plaatmateriaal heeft een hoge kras- en stootvastheid

 

Door het productieproces zijn HPL platen voor de interieurbouw compact en robuust. Dit maakt dus dat het HPL materiaal van RET Interieur wel tegen een stootje kan. Het materiaal HPL kent een hoge kras- en stootvastheid. Het materiaal waar HPL  platen van gemaakt zijn, zijn dusdanig krachtig dat HPL voor buiten ook vaak gebruikt wordt, al zit een HPL plaat voor exterieur toepassingen iets anders in elkaar dan een interieur HPL plaat van 0,8 mm. 

HPL platen zijn onderhoudsarm

De HPL interieurplaat en HPL werkbladen hebben een dichte oppervlaktestructuur, waardoor een HPL plaat makkelijk schoon te maken is.

Toepassingen HPL plaat

 

Door de hierboven genoemde eigenschappen kun je een HPL plaat voor enorm veel toepassingen gebruiken. Doorgaans werd de HPL compactplaat voornamelijk gebruikt in verticale toepassingen zoals kasten, werkbladen, balies, keukenfrontjes, deuren en tafels. Vandaag de dag zien wij HPL interieurplaten met een specifiek decor ook horizontaal toegepast kunnen worden. 

HPL plaat series en merken

Zoals eerder aangegeven levert RET Interieur HPL platen van de merken Kronospan en SKIN. Op het gebied van HPL materiaal in de interieurbouw zijn dit gerenommeerde merken, actief binnen heel Europa. Bij deze merken vind je een uitgebreide collectie HPL platen met ontelbaar veel kleuren, structuren en texturen. De collecties zijn opgebouwd uit verschillende series van Kronospan en SKIN. Een klein overzicht hiervan geven wij hier:

HPL Standard

Kronospan levert de HPL standard serie . HPL Standard is een basislijn van Kronospan met de meest gangbare kleuren en structuren, geschikt voor verticale oppervlakken als kastdeuren, maar ook voor horizontale oppervlakken als aanrechtbladen. De HPL Standard serie is volledig gekoppeld met de serie gemelamineerde platen van Kronospan. De HPL platen uit de Standard serie kunnen gebruikt worden voor talloze ontwerp- en toepassingsmogelijkheden binnen de interieurprojecten markt.

HPL Color

De HPL Color Serie  van Kronospan staat voor: kleurrijk! Alle frisse basiskleuren die je maar kunt bedenken vormen onderdeel van deze HPL lijn van Kronospan.

HPL Contempo

De HPL plaat van Kronospan uit de Contempo serie bevat natuurlijke decors met verschillende structuren, maar voornamelijk van uiteenlopende houtsoorten. De Contempo lijn geeft dus een hele natuurlijke uitstraling en look aan de interieurtoepassing. Met de decors van de Contempo lijn is het mogelijk om het HPL fineer look mee te geven.


Wil je meer informatie over de verschillende series van de HPL platen van Kronospan of SKIN? Kijk dan snel bij de veel gestelde vragen, of neem contact op met onze klantenservice!

HPL kopen of HPL stalen aanvragen

HPL platen kopen doe je als interieur professional online bij RET Interieur. In onze HPL plaat online shop vind je niet alleen scherpe prijzen voor de HPL platen, maar krijg je ook een klantgerichte service bij het HPL bestellen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om in overleg jouw HPL plaat op maat of beplakt op een basisplaat af te leveren. Wil jij de HPL bestellen via RET Interieur of ben je benieuwd naar de HPL platen prijzen? Maak dan wel eerst even een account aan. Vervolgens kun je alle HPL bestellen die jouw nieuwe project nodig heeft. Wil je liever eerst nog even de HPL uitproberen en kijken of het geschikt is voor je project? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt bij RET Interieur namelijk ook HPL stalen aanvragen. Dit is met een webaccount helemaal gratis.

Wil je onze materialen fysiek een keer zien? Breng dan gerust eens een bezoek aan ons Shapes Experience Center in Nieuwegein. Meer informatie vind je op onze pagina over het Shapes Experience Center.