text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu
Milieucertificaat
Dikte (mm)
Maatvoering
Filter 2 resultaten

Buig MDF

2 producten gevonden

Buigbaar MDF zijn MDF platen kunnen met geringe weerstand in golvende en cilindrische vormen gebogen worden. Deze bewerking zit hem vooral in de groeven die worden aangebracht, waardoor het MDF buigzaam wordt gemaakt. Deze buigbare MDF platen zijn ofwel in de breedte gegroefd, we spreken dan van ‘buig MDF dwarsgegroefd’, ofwel in de lengte gegroefd, waarbij we spreken van ‘buig MDF langsgegroefd’. Door de vele diepe groeven is het mogelijk om het MDF flexibel in erg kleine bochtstralen te buigen. Met dit gebogen MDF krijgt het materiaal MDF naast zijn eigen voordelige eigenschappen nog een krachtig pluspunt qua toepassings- en ontwerpmogelijkheden die van pas kan komen in elk interieurproject. 

Toepassingen buigbare MDF platen

Buig MDF wordt vaak gebruikt in de meubel- en interieurbouw. Niet gek ook, als je bedenkt dat je met heel flexibel MDF te maken hebt. Zo kun je dus waar mogelijk met buigbaar hout rondingen aanbrengen aan het plaatmateriaal, iets wat met ander plaatmateriaal natuurlijk lastig is. Zoals gezegd is het MDF gebogen verkrijgbaar in  twee verschillende varianten: dwarsgegroefd en langsgegroefd. 

Toepassingen buigbaar MDF dwarsgegroefd

Bij MDF Buigbaar dwarsgegroefd lopen de groeven in de richting van de brede zijden, waardoor de plaat in de richting van de lange zijdes buigbaar is. Dit maakt het dwarsgegroefde buigbare MDF ideaal voor verschillende decoratieve werken. Door het MDF rond buigen maak je bijvoorbeeld een balie met mooie rondingen of ander rondvormig meubilair. 

Toepassingen buigbaar MDF langsgegroefd 

De groeven in buigbaar MDF kunnen in de richting van de lange of brede zijden worden aangebracht. Bij buigbaar MDF langsgegroefd lopen de groeven in de richting van de lange zijdes, waardoor de plaat in de richting van de brede zijden buigbaar is. Hierdoor maak je met het buigzaam hout bijvoorbeeld makkelijk pilaarvormige toepassingen met het buigbaar MDF langsgegroefd. 

Afmetingen buig MDF

Wil je werken met buigbaar MDF? Bedenk dan goed welke afmetingen je nodig hebt voor je interieur project.  Buig MDF is bij RET Interieur leverbaar in de diktes 5 millimeter, 7 millimeter, 9 millimeter en 16 millimeter. Zo is er voor elke toepassing van het interieurproject wel een geschikte dikte. 

Vraagt het interieurproject om net iets andere diktes buigbaar MDF? Vraag onze klantenservice naar de opties voor andere afmetingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook kijken naar de mogelijkheden om buig MDF 12mm, 14mm of 18mm te leveren.

Buigbaar MDF prijs 

Je vindt als interieurbouwer, architect of interieur professional bij RET Interieur een breed assortiment decoratief en constructief  plaatmateriaal dat nodig is voor jouw project. Zo ook alle mogelijke soorten buigbaar MDF. Buigbaar MDF kopen doe je het eenvoudigst door het aanmaken van een webaccount. Wanneer je zo’n account hebt aangemaakt als interieur professional met je KvK-nummer kun je snel en overzichtelijk het buigbaar MDF prijs inzien. Daarnaast bestel je al het plaatmateriaal van RET Interieur ook makkelijk met het account.

Heb je nog vragen over de verschillende toepassingen van buig MDF of over het andere plaatmateriaal van RET Interieur? Kijk of je vraag gesteld is op onze pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de klantenservice. Daar staan ze altijd voor je klaar om al je vragen van een passend antwoord te voorzien! Maak tot slot ook gebruik van onze stalen service. Zo krijg je als interieur professional helemaal gratis een sample toegestuurd van het buigbaar MDF. Zo weet je pas echt of het materiaal geschikt is voor jouw interieur project.