text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

 

Gemelamineerd spaanplaat

182 producten gevonden

RET Interieur levert gemelamineerd spaanplaat voor alle mogelijke projecten in de interieurbouw. Spaanplaat gemelamineerd is een vorm van decoratief plaatmateriaal die onder meer gebruikt wordt voor het maken van meubels en kasten. RET Interieur levert gemelamineerd plaatmateriaal van gerenommeerde Europese merken als Kronospan, Plastitex en Skin.

Daarnaast is gemelamineerd spaanplaat bij RET Interieur verkrijgbaar in veel verschillende kleurgroepen. Deze varieert bijvoorbeeld van eiken tot beuken kleurgroep en van wit gemelamineerd plaatmateriaal tot zwart gemelamineerd spaanplaat. Alle verschillende gemelamineerd spaanplaat kleuren vind je in de zijkant van deze pagina, waarop je kunt selecteren.

Wat is gemelamineerd spaanplaat?

Gemelamineerd spaanplaat is een populaire vorm van decoratief plaatmateriaal. Waar wat is spaanplaat gemelamineerd precies? Gemelamineerd spaanplaat bestaat in de basis uit houtsplinters - ook wel houtspaan genoemd - die heel dicht op elkaar worden geperst. Deze geperste houtsplinters worden bij gemelamineerd plaatmateriaal aan beide zijden voorzien van een laag melamine. Melamine is een geïmpregneerde papierlaag die ook strak tegen de houtsplinters wordt geperst. Door de melamine laag krijgt een gemelamineerde spaanplaat een decor, waardoor dit decoratieve plaatmateriaal leverbaar is in verschillende kleuren en structuren.

Kenmerken van spaanplaat gemelamineerd

Gemelamineerd spaanplaat heeft enkele specifieke kenmerken. Zo is een gemelamineerde spaanplaat relatief gezien licht in gewicht, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld gemelamineerd MDF. Een ander kenmerk van een gemelamineerd spaanplaat is dat het eenvoudig schoon te maken is. Tot slot is een gemelamineerde spaanplaat dusdanig compact geperst dat het heel krachtig is, zeker ten opzicht van het gewicht van de spaanplaat. Dit maakt dat de spaanplaat gemelamineerd tegen een flinke stoot kan, maar ook dat het heel duurzaam en slijtvast materiaal is.

Gemelamineerd spaanplaat op maat maken

Een gemelamineerde spaanplaat is relatief eenvoudig te bewerken. Zo maak je gemelamineerd spaanplaat op maat, zodat elk interieurproject is voorzien van het gemelamineerde materiaal die daarbij past. Een gemelamineerd spaanplaat schilderen of een gemelamineerd spaanplaat verven is eigenlijk niet meer nodig, aangezien het plaatmateriaal al is voorzien van een decorlaag, die op zijn beurt weer in veel verschillende kleuren of (hout)structuren te verkrijgen is.

Gemelamineerde spaanplaat prijs

Bij RET Interieur is de gemelamineerde spaanplaat prijs afhankelijk van de afmeting en dikte van de gemelamineerde spaanplaat. De spaanplaat gemelamineerd prijs varieert tussen de lengtes 2500 millimeter, 2800 millimeter en 3050 millimeter. De dikte bepaalt ook de prijs van de gemelamineerde spaanplaat. Voor de exacte gemelamineerde spaanplaat prijs maak je een account aan. Daar bestel je al het materiaal dat nodig is voor elk interieurproject.

Je vindt een groot deel van ons materiaal ook in onze showroom. Breng daarvoor een bezoek aan ons Shapes Experience Center in Nieuwegein. Meer informatie vind je op onze pagina over het Shapes Experience Center.