text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

 

Solid Surface 

Maak kennis met de ontelbare ontwerp- & toepassingsmogelijkheden van Solid Surface. Denk bijvoorbeeld aan het fraai thermoformeren (rondingen maken) van het materiaal en het hypoallergene karakter. Solid Surfae is namelijk niet-poreus en antibacterieel zonder additieven. Dit maakt het materiaal ook zeer geschikt voor ruimtes waar hoge hygiënische eisen worden gesteld zoals ziekenhuizen en tandartspraktijken. Met een vrijblijvend webaccount kan je prijzen inzien en gratis stalen bestellen.  

116 producten gevonden

Solid Surface is een erg populair materiaal binnen de interieurbouw. RET Interieur levert het complete assortiment Solid Surface van Krion by Porcelanosa aan interieur bouwend Nederland. Krion is een internationaal, gerenommeerd merk op het gebied van Solid Surface. Bekijk op de inspiratiepagina van RET Interieur een aantal van de oneindige mogelijkheden die dit materiaal qua ontwerp en toepassing met zich mee brengt. Solid Surface zien we vooral vaak toegepast bij keukens, balies en badkamer elementen.

Solid Surface platen

Wat is Solid Surface plaatmateriaal precies? KRION® is een solide oppervlaktemateriaal (Solid Surface) van de nieuwe generatie ontwikkeld door SYSTEMPOOL, onderdeel van de bekende Porcelanosa Groep. Het is een zeer aangenaam materiaal, vergelijkbaar met natuursteen.

Solid Surface bestaat voor tweederde deel uit natuurlijke mineralen (ATH: Aluminiumtrihydroxide) en een laag percentage aan hars met een hoge bestendigheid. Deze samenstelling geeft KRION® Solid Surface een aantal exclusieve bijzonderheden: het is niet-poreus, antibacterieel zonder additieven, hard, bestendig, duurzaam, eenvoudig te repareren, heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken. Maar voor welke toepassingen zijn de Solid Surface platen geschikt?

Solid Surface aanrechtblad

Solid Surface platen zijn o.a. zeer geschikt voor het creëren van een strakke, moderne keuken met een luxe uitstraling. De Solid Surface platen zijn naadloos aan elkaar te verlijmen en bovendien ook thermoformeerbaar - oftewel door warmte in iedere gewenste vorm te maken. Vandaar dat de ontwerpmogelijkheden met dit materiaal oneindig zijn. Naast een complete keuken van Solid Surface kan er ook gekozen worden om alleen het werkblad van Solid Surface te (laten) vervaardigen. Het materiaal is namelijk antibacterieel en zeer eenvoudig schoon te maken, Dit maakt een Solid Surface werkblad niet alleen geschikt voor interieurprojecten, maar ook voor horeca projecten en ziekenhuizen. Daar is het gebruik van een Solid Surface materiaal voor interieur toepassingen ook steeds populairder.

Solid Surface badkamer

Solid Surface wordt ook veel toegepast voor elementen in een sanitaire ruimte cq badkamer. Naast het solid surface plaatmateriaal biedt het Krion Solid Surface assortiment ook kant en klare Solid Surface badkuipen, douchebakken en kunnen er prachtige waskommen. Met de Solid surface platen kunnen er ook complete wastafels op maat worden gemaakt.

Solid Surface wasbakken of andere Solid Surface materialen worden wel eens vergelijken met keramiek of composiet. Solid Surface of keramiek zijn echter twee verschillende soorten platen. Zo wordt keramiek gemaakt van aardewerk. Kies je tussen Solid Surface of composiet, dan kies je vooral voor de manier waarop het plaatmateriaal is samengesteld en de gewenste uitstraling. Composiet wordt gemaakt van verschillende componenten, terwijl Solid Surface uit één krachtig oppervlak bestaat.

Solid Surface platen in verschillende kleurgroepen

RET Interieur levert de Solid Surface platen van Krion by Porcelanosa in verschillende kleuren, kleurgroepen en Solid Surface designs. De meest gebruikte kleurgroep van Solid Surface is wit. Andere populaire kleuren voor de Solid Surface platen zijn grijs, zwart en beige. Met Solid Surface platen kun je bij RET Interieur ook een wat avontuurlijkere kant op. Zo heb je bijvoorbeeld Solid Surface marmer, waarbij de plaat is gemaakt met een fraaie marmer kleur. Ook de mineraalmarmer Solid Surface is een heel fraai plaatmateriaal.

Solid Surface prijs

Bij RET Interieur is de Solid Surface plaatmateriaal prijs afhankelijk van de kleurgroep en gewenste afmeting. Krion Solid Surface is in Nederland bij RET Interieur verkrijgbaar voor interieurbouwers en overige interieur professionals. Met een gratis webaccount voor de webshop kan je als professional eenvoudig Solid Surface platen kopen. Met een account kun je ook de Solid Surface platen prijs bekijken en vergelijken met de andere producten van RET Interieur. Daarnaast kan RET Interieur iedere geïnteresseerde in Solid Surface helpen aan een juiste Solid Surface specialist, die elementen van Solid Surface op maat kan maken. Denk aan een keuken, badmeubel of horeca interieurs.

Heb je nog vragen over de Solid Surface producten van RET Interieur? Neem dan eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Heb je dan nog geen antwoord? Bezoek dan onze klantenservice.