text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

Krion Solid Surface by Porcelanosa

RET Interieur levert de complete collectie Solid Surface van Krion exclusief aan de Nederlandse interieurprojectenmarkt.  Krion is onderdeel van het gerenomeerde merk Porcelanosa en biedt de nieuwste generatie in Solid Surface met een inspirerende en uitgebreide collectie. Naast de verschillende series omvat de collectie ook kant en klare solid surface elementen, zoals baden en wasbakken. Kijk hiervoor bij 'Interieur elementen' in bovenstaand menu. Met een vrijblijven webaccount kan je prijzen inzien en gratis stalen bestellen. 

116 producten gevonden

 

Ret interieur levert Solid Surface van het merk Krion by Porcelanosa. Krion Solid Surface is een strak en luxe plaatmateriaal, dat veelvoudig wordt toegepast in interieurprojecten. Krion is een gerenommeerd merk op het gebied van solid surface plaatmateriaal en is beschikbaar in verschillende series en kleuren. Krion is onderdeel van Porcelanosa en afkomstig van de fabriek Systempool in Spanje. Krion Solid Surface is een duurzaam plaatmateriaal dat tegen een flinke stoot kan. Het oogt luxe en strak en wordt ook wel eens vergeleken met natuursteen. 

Het materiaal neemt enorm in populariteit toe binnen de wereld van interieurbouw en interieurprojecten. Architecten en designers kunnen naar hartelust hun creativiteit kwijt door dit materiaal te gebruiken aangezien het thermoformeerbaar is. Dat wil zeggen dat het middels warmte door specialisten in unieke vormen te bewerken is. Tel hierbij op de enorme collectie van Krion Solid Surface met ruime keuze aan kleuren, structuren en sferen en de mogelijkheden zijn oneindig. Aan de linkerkant van deze pagina filter je snel en eenvoudig naar de serie en kleur die jij voor ogen hebt voor jouw interieur project. 

Wat is Krion Surface?

Krion Solid Surface bestaat voor tweederde deel uit natuurlijke mineralen (ATH: Aluminiumtrihydroxide) en een laag percentage aan hars met een hoge bestendigheid. Deze samenstelling geeft KRION® een aantal exclusieve bijzonderheden: het is niet-poreus, antibacterieel zonder additieven, hard, bestendig, duurzaam, eenvoudig te repareren, heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken. Dit is slechts een greep uit de unieke eigenschappen van Krion Surface, dat zoals gezegd in veel verschillende toepassingen uitstekend tot zijn recht komt. 

Krion Surface eigenschappen

Krion Surface kent veel eigenschappen die het tot zo’n uniek product maken. Je hebt er al enkele kunnen lezen, maar hier zijn alle unieke eigenschappen op een rij: 

 • Antibacterieel - bestand tegen schimmels en bacteriën 

 • Vuurvast - ontvlamt niet en is zelfdovend

 • Ecologisch - 100% recycleerbaar

 • Bestand tegen extreme omstandigheden - zoals blootstelling aan stoom, ijs of water

 • Makkelijk schoon te maken 

 • Licht in gewicht in vergelijking met andere solide oppervlakken 

 • Optisch naadloos - onderdelen en platen netjes verbindbaar 

 • Laag in thermische geleidbaarheid  - zorgt voor goede isolatie

 • Uitgerust met een hoge buigweerstand

 • Niet-poreus - voorkomt groei van bacteriën 

 • Slag- en stootvast

 • Bestand tegen zonnestraling

 • Geluidsisolerend - tot wel 33,5 decibel 

 • Voorzien van een hoge weerstandswaarde - kan gebruikt worden door interieurbouwers voor het berekenen van de structuur

 • Antistatisch 

 • Thermovormbaar - maakt het mogelijk om verschillende figuren en gebogen delen te maken

 

Toepassingen Krion Surface 

Door de unieke eigenschappen van Krion Surface is het zoals gezegd voor verschillende doeleinden zeer geschikt. Maar welke toepassingen zijn dat zoal? 

Solid Surface keukens 

Krion Solid Surface wordt gebruikt voor het maken van luxe, moderne keukens. Het materiaal kan naadloos aan elkaar bevestigd worden waardoor je een zeer fraai resultaat krijgt. Met ruime keuze aan kleuren kan iedere gewenste sfeer gecreëerd worden. 

Solid Surface werkbladen

De unieke eigenschappen van Krion Solid Surface zijn ook zeer geschikt voor werkbladen. Weinig onderhoud, eenvoudige reiniging en weerstand tegen extreme hitte of kou maken dat het solide oppervlak uitstekend geschikt is voor bijvoorbeeld een aanrechtblad. Als onderdeel van een keuken. 

Solid Surface badkamer elementen

Solid Surface zien we ook steeds vaker terugkomen in moderne, luxe badkamers. Niet alleen bij particulieren maar juist ook de grote hotelketens kiezen voor Solid Surface in de badkamer. Naast wastafels op maat levert Krion ook kant en klare Solid Surface elementen voor de badkamer. Denk aan een Solid Surface badkuip, een Solid Surface douchebak of waskom. Het materiaal is niet-poreus is en makkelijk schoon te maken. 

Krion Solid Surface kleuren

RET Interieur levert Krion Solid Surface platen in verschillende kleuren, kleurgroepen en Solid Surface designs. De meest gekozen kleur voor Solid Surface is wit. Andere populaire kleuren voor de Solid Surface platen zijn grijs, zwart en beige. Voor bijzonder design zijn er ook prachtige eyecatchers beschikbaar zoals Terrazzo en Marmer solid surface kleuren. 

Krion Solid Surface kopen 

RET Interieur levert de complete collectie Krion Solid Surface aan interieur bouwens Nederland.  Voor deze doelgroep is het aan te raden om met behulp van een geldig KvK-nummer een kopend webaccount aan te maken. Met dit account krijg je snel en inzichtelijk een overzicht van de prijzen van het assortiment van RET Interieur, waaronder Krion Surface. Ook architecten en designers kunnen voor advies en inspiratie terecht bij RET Interieur en de website. Met een speciaal fan account kunnen zij o.a. gratis stalen aanvragen en prijsinformatie zien.  Wil je meer informatie over het Krion Solid Surface assortiment, neem dan contact op met de klantenservice. Zij staan welke werkdag tussen 08.15 uur en 17.00 uur voor je klaar en helpen je graag aan antwoorden.