text.skipToContent text.skipToNavigation
Menu

Valchromat 

Ontdek nieuwe ontwerpmogelijkheden met de nieuwste ontwikkeling in gekleurd MDF: Valchromat. Personaliseer een project met ongekend strak 3D freeswerk en geef op natuurlijke wijze kleur met nieuwkomers Khaki en White Grey. Met een vrijblijvend webaccount kan je prijzen inzien en gratis stalen bestellen van de kleur(en) naar keuze. Mooi project gerealiseerd met Valchromat? Laat het ons vooral weten! Wij publiceren het graag voor je op onze site. 

11 producten gevonden

Valchromat is de nieuwste technische ontwikkeling op het gebied van gekleurd MDF en heeft daarmee ongeëvenaarde eigenschappen als gekleurd MDF. Dit maakt Valchromat een geliefd soort decoratief plaatmateriaal door heel Europa, waarbij Valchromat Nederland ook aan het veroveren is. RET Interieur levert Valchromat gekleurd MDF in vele kleuren zoals lichtgrijs, grijs, zwart, chocolade bruin, geel, oranje, rood, violet, blauw, mintgroen en de nieuwe kleur kaki. Daarnaast is Valchromat gekleurd MDF beschikbaar in verschillende diktes, variërend van Valchromat 8 millimeter tot en met Valchromat 19 millimeter.  Valchromat gekleurd MDF is als decoratief plaatmateriaal inzetbaar voor diverse interieurtoepassingen, zoals meubels, wandelementen, keukenkasten en meer. 

Wat is Valchromat MDF?


Maar wat is Valchromat nu precies? Valchromat is door-en-door gekleurd MDF met veel nieuwe ontwerp- & toepassingsmogelijkheden. MDF Valchromat wordt gemaakt van houtvezels die allemaal individueel geïmpregneerd zijn met natuurlijke kleurstoffen. Deze houtvezels zijn vervolgens gebonden door het gebruik van speciaal ontwikkelde harsen. Dit alles biedt nieuwe ontwerp- en toepassingsmogelijkheden voor designers en interieurbouwers. 

Kenmerken en eigenschappen van Valchromat


Wat die speciale eigenschappen van Valchromat MDF dan precies zijn? Valchromat wordt gezien als de nieuwste ontwikkeling op het gebied van gekleurd MDF. Door de superieure technische eigenschappen is 3D freeswerk een koud kunstje en geeft het een zeer strak resultaat zonder de storende haarvorming. Door de MR-verlijming kan het product ook in vochtige ruimtes worden toegepast.  Door de eigentijdse manier van bonden door middel van speciaal ontwikkelde harsen is Valchromat MDF plaatmateriaal met een hoge dichtheid. Dit maakt Valchromat dus sterk. De hoge buigsterkte zorgt ervoor dat meubels ook na langere tijd hun vorm behouden. Valchromat gekleurd MDF is er ook in een brandwerende uitvoering.

De krachtige eigenschappen van Valchromat op een rijtje 

  • Valchromat is vochtbestendig

  • Hoge mechanische sterkte

  • Met Valchromat is 3D freeswerk zeer scherp te realiseren  

  • Bewerken van Valchromat gaat eenvoudig met standaard gereedschap

  • Gebruik van natuurlijke pigmenten, die hun kleur heel lang behouden

Wil je meer informatie over de eigenschappen of speciale werking van Valchromat MDF? Kijk dan bij de veel gestelde vragen, of neem contact op met onze klantenservice!

Valchromat kopen bij RET Interieur

Is jouw interesse als interieur professional gewekt of ben je al zover dat je Valchromat wilt kopen? Dan ben je bij RET Interieur helemaal aan het juiste adres. We hebben veel verschillende kleuren en diktes van dit plaatmateriaal voor je op voorraad. Valchromat kopen doe je het makkelijkst bij RET Interieur wanneer je een account aanmaakt. Onze verkoop richt zich uitsluitend op de professionele interieurprojectenmarkt. Op deze manier zie je ook de Valchromat prijs online in één oogopslag. Wil je meer informatie over Valchromat MDF, kun je natuurlijk altijd een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen of contact opnemen met de klantenservice. Wil je het Valchromat gekleurd MDF een keer bekijken, kan dat ook! Vraag via onze stalenservice een voorbeeld aan van Valchromat MDF! Je bent uiteraard ook van harte welkom in ons Shapes Experience Center in Nieuwegein, waar je dit decoratief plaatmateriaal live kunt bewonderen.