text.skipToContent text.skipToNavigation
Account Categoriën
Sluiten
Drie vragen aan ...

26/07/2021

Drie vragen aan ...

In deze nieuwe rubriek stellen wij 3 vragen aan een specialist, collega, interieurbouwer of architect gerelateerd aan de interieurprojectenmarkt. 

3 vragen aan …

Mario Buil, Solid Surface adviseur Krion by Porcelanosa


1. WAT IS JOUW ROL BINNEN DE INTERIEURPROJECTENMARKT?

Als adviseur Solid Surface van Krion sta ik dagelijks in nauw contact met architecten, opdrachtgevers en interieurbouwers. Ik sta al deze professionals bij met technisch advies, hou iedereen up to date over de nieuwste ontwikkelingen en geef begeleiding bij projecten. Ook leuk zijn de regelmatige trips naar de fabriek in Spanje die ik initieer in samenwerking met RET Interieur. Hier worden de nieuwste mogelijkheden en trends gepresenteerd en geven wij een kijkje achter de schermen in de fabriek en het bedrijf.

2.WAT IS VOOR JOU HET MEEST OPMERKELIJKE SOLID SURFACE PROJECT?

Oei. Dat is een moeilijke vraag voor mij. Momenteel zijn we nieuwe projecten in Nederland aan het opstarten of inmiddels aan het afronden, die zeker spraakmakend zijn. Hier mag ik echter nog niet veel over uitweiden. Sowieso is het fantastische nieuwe kantoor van Biersteker Bouw Dak- & Geveltechniek B.V. een echte eyecatcher geworden met de gevel volledig bekleed met Krion Solid Surface. Als ik internationaal ga kijken vind ik het project in Dubai van 3deluxe architecten uit Duitsland  super gaaf uitgevoerd, waarbij KRION echt fantasievol is toegepast.           
​​​​​
 

Krion project 3deluxe Architect Dubai

Meest opmerkelijke project Solid Surface gespot door Mario Buil:Meer zien van dit project?
Krion solid surface dubai project 2.jpg
biersteker.jpg

Krion project Biersteker nieuw kantoor

Meest opmerkelijke project Solid Surface:Bekijk hier de video van dit project!
3.HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST VAN SOLID SURFACE BINNEN DE INTERIEURMARKT?

De populariteit van Solid Surface blijft groeien, ook in Nederland, binnen de interieurprojectenmarkt én in de particulieren sector. De vraag naar custom made keukens en badkamer elementen (deels) vervaardigd van Solid Surface zien wij toenemen alsmede de interesse naar dit materiaal vanuit de horeca en medische sector. Dit alles heeft te maken met de luxe uitstraling – tegenwoordig veelal gecombineerd met contrasterende, natuurlijke materialen zoals hout - en de bijzondere eigenschappen van het materiaal. Vandaag de dag zijn het in het bijzonder de actieve antivirale en antibacteriële eigenschappen die Solid Surface extra in de kijker zetten. En ontwerptechnisch gezien is er ook zóveel mogelijk dankzij het themoformeerbare karakter.

Vanuit de toenemende vraag en interesse verwacht ik ook dat meer interieurbouwers zich willen toespitsen op het verwerken van dit materiaal. Wij zijn dan ook druk doende om ons Quality Network verder uit te breiden waarbij wij de verwerker actief ondersteunen met training, kennis en garanties.
Ook zie ik de nabije toekomst  meer samenwerkingen ontstaan binnen de projectenmarkt op het gebied van Solid Surface tussen interieurbouwers en voorschrijvers onderling, zodat kennis en vaardigheden maar ook technische mogelijkheden (machinaal) veel meer gedeeld gaan worden. Om op deze manier de meest spraakmakende en unieke ontwerpen te realiseren voor opdrachtgevers.
 
Krion Solid Surface lanceert later dit jaar nog bijzondere noviteiten in samenwerking met RET Interieur. Meer nieuws hierover volgt uiteraard nog.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Solid Surface, wil je graag voorzien worden van de nieuwste stalen Krion of ben jij bezig met een project waar Mario jou mee kan helpen: hij staat voor jullie klaar met raad & daad.

Contact Mario Buil 

​​​​​​
Solid surface advisor
M 06 41 679 750 – Whats app, bel of videocalls
E mariobuil@porcelanosa.nl
​​​​​​​Linkedin

Showroom (op afspraak)
Porcelanosa Projecten
Westerdoksdijk 681
1013 BX Amsterdam
T 020 7372845
​​​​​​​

> BEKIJK HIER DE COLLECTIE KRION PLAATMATERIALEN
> BEKIJK HIER DE COLLECTIE KRION ELEMENTEN